Advies & beleidsontwikkeling

Advies & beleidsontwikkeling

Naast fondsenwerving ondersteunt B&D Funding instellingen en evenementen ook op andere manieren. Denk aan een kleine adviesklus of ondersteuning bij beleidsontwikkeling, maar ook van het helpen opstellen van meerjaren beleidsplannen en aanvragen bij structurele financiers zoals de gemeente Rotterdam en het Fonds Podiumkunsten.


Financieringsanalyse en advies

Iedere organisatie is anders, dus ieder financieringsmodel ziet er anders uit. B&D Funding helpt culturele organisaties graag bij het maken van een financieringsanalyse. Ook bieden we handvatten om die financiering te realiseren.

Hiertoe zullen in een oriënterend gesprek diverse zaken zoals inhoud en financiering besproken worden. Soms is een kortstondige kritische blik op de plannen voor een organisatie voldoende om zelfstandig verder te kunnen met de fondsenwerving. Hiertoe kan B&D Funding u doelgericht en snel van advies dienen, specifiek gericht op uw project.

In andere gevallen kijken we vervolgens naar de eventuele rol van B&D Funding in het realiseren van de financiering. Meer informatie over onze werkwijze vindt u hier.

(Assistentie bij) Beleidsontwikkeling

Voor succesvolle fondsenwerving is een volledig doorontwikkeld concept, verwoord in een projectplan, noodzakelijk. B&D Funding helpt u uw idee of droom uit te werken tot een compleet strategisch projectplan of meerjarig beleidsplan. Van het formuleren van de meerjarige missie, visie en strategie tot de detailinvulling van de begroting.

Voor de beleidsperiode 2017-2020 hielpen wij zeven instellingen meerjarige overheidssubsidies te verkrijgen, allen succesvol. Ook afgelopen periode ondersteunden wij -succesvol- diverse festivals met het verkrijgen van tweejarige subsidie van het Fonds Podiumkunsten.