Jeugdfestival Boekids

2011 - heden, Den Haag

Jeugdfestival Boekids

2011 - heden, Den Haag
bezoek de website

Jeugdfestival Boekids

B&D Funding verzorgt sinds 2011 de fondsenwerving voor Boekids Literair Jeugdfestival.

Boekids is hét meerdaagse literaire festival voor de jeugd in Nederland. Kinderen laten beleven hoe leuk lezen is, bewustwording creëren en hen actief met taal om laten gaan, dat is wat Boekids wil. Hiertoe organiseert Boekids educatieve activiteiten en heeft als hoogtepunt het Boekids Festival: een avontuurlijk festival voor het hele gezin waar men op interactieve wijze in aanraking komt met taal en jeugdliteratuur.

Boekids Festival 

Boekids Festival hét literaire feest voor kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar en hun begeleiders waar verhalen en boeken tot leven komen. Het festival omvat voordrachten van auteurs, theater en muziekoptredens en vele doe-activiteiten voor kinderen en ouders gezamenlijk.

Boekids University

Met Boekids University zet de organisatie zich in om scholieren te vormen tot zelfbewuste en kritische denkers. In samenwerking met het onderwijs worden actuele culturele en maatschappelijke collegeonderwerpen gekozen, gebaseerd op fictie en non-fictie. In het verleden gaven o.a. astronaut André Kuipers, emoji-expert Lilian Stolk, robotkenner Dr. Koen Hindriks en volksfilosoof Bas Haring colleges.

Volgende Circusstad Festival