Circusstad Festival

2010 - heden, Rotterdam

Circusstad Festival

2010 - heden, Rotterdam
bezoek de website

Circusstad Festival

Rotterdam Circusstad laat je de magie van het nieuwe circus ervaren.

Rotterdam is de Circusstad van Nederland. In een hecht samenwerkingsverband van organisaties uit de wereld van theaters en gezelschappen, opleidingen, jeugd en welzijn werkt Rotterdam Circusstad samen aan een sterk cultureel klimaat voor de productie en presentatie van circustheater. Circusstad Festival is het hoogtepunt van de activiteiten en vliegwiel voor de ontwikkeling van projecten waarmee het bezoeken, beoefenen en creëren van circustheater wordt gestimuleerd.

Uniek aan Circusstad Festival is de formule waarin gratis en betaalde voorstellingen, internationale top en nieuw talent, en beleven en zélf doen een bruisende mix vormen waarmee jong en oud worden aangesproken. Toonaangevende en nieuwe (inter)nationale gezelschappen en voorstellingen zijn op Circusstad Festival voor het eerst in Nederland te zien. Als initiatiefnemer voor coproducties en participatieprojecten geeft de organisatie richting aan de ontwikkeling van het Nederlandse circusveld. Circusstad Festival brengt publiek en deelnemers in contact met de ontwikkelingen van het circus in Rotterdam, nationaal en internationaal.

B&D Funding is al sinds de oprichting betrokken bij Rotterdam Circusstad en verantwoordelijk voor de zakelijk leiding en de fondsenwerving. Ook zijn de meerjaren-aanvragen bij de gemeente Rotterdam en bij het Fonds Podiumkunsten al meerdere malen succesvol verzorgd.

Volgende Maritiem Museum Rotterdam