Maritiem Museum Rotterdam

2011 - heden, Rotterdam

Maritiem Museum Rotterdam

2011 - heden, Rotterdam
bezoek de website

Maritiem Museum Rotterdam

In het Maritiem Museum Rotterdam ontdekken bezoekers de invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. In eigentijdse tentoonstellingen worden het verhaal van de Rotterdamse haven, de offshore industrie, de scheepvaart en de scheepsbouw verteld vanuit het perspectief van nu. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar je op historische schepen en kranen beleeft hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon.

B&D Funding verzorgt de fondsenwerving voor diverse tentoonstellingen, wetenschapstrajecten en renovatieprojecten van het Maritiem Museum Rotterdam. Enkele van de reeds voltooide projecten zijn de Offshore Experience, Professor Plons, Maritieme Ambachten op een Voetstuk, de Stadsgraanzuiger 19 en het wetenschapsbeleid Rotterdam Centre for Modern Maritime History.

OFFSHORE EXPERIENCE

De Offshore Experience is de eerste tentoonstelling in Nederland over de offshore-industrie. In deze interactieve tentoonstelling gaat het publiek op een uitdagende zoektocht naar energie op zee. Met een 360 graden filmprojectie waant men zich aan boord van een offshore platform midden op zee.

STADSGRAANZUIGER 19

Waar stoom-graanelevatoren 70 jaar het stadsbeeld van Rotterdam bepaalden, prijkt er anno 2020 nog slechts één exemplaar op de skyline van de havenstad: de Stadsgraanzuiger 19 in de Maritiem Museum Haven. Deze enorme ‘stofzuiger’ zorgde vroeger voor het lossen van graan dat met bulkschepen werd aangevoerd over zee.

Volgende Firma MES