Firma MES

2016 - heden, Den Haag

Firma MES

2016 - heden, Den Haag
bezoek de website

Firma MES

De Haagse theatergroep Firma MES bestaat uit de artistieke kern Daan van Dijsseldonk, Roos Eijmers, Lindertje Mans (acteurs) en Thomas Schoots (regisseur). Het is onze missie om de alledaagse realiteit te bevragen. Hierbij benadert Firma MES de voorstellingsonderwerpen met kritisch optimisme. Ze staan garant voor prikkelend theater en verrassende evenementen, zowel in theaterzalen als op bijzondere andere plekken, voor een zo breed mogelijk publiek. Onder de noemer Firma MES EXTRA worden bijzondere evenementen gecreëerd die buiten de kaders van een theatervoorstelling vallen.

Actuele projecten van Firma MES lees je hieronder:

RISHI

THEATRALE LIVE-RECONSTRUCTIE VAN EEN NOODLOTTIGE GEBEURTENIS

Op 24 november 2012 werd de Surinaams-Hindoestaanse Rishi Chandrikasing op perron vier van station Den Haag Hollands Spoor doodgeschoten door een politieagent. Hij was zeventien jaar en bleek ongewapend.

Schrijver Kees Roorda liet zich inspireren door getuigenverslagen en politieverhoren en schreef een tekst waarin zesentwintig betrokkenen terugblikken op deze dramatische gebeurtenis. Theatergroep Firma MES geeft al deze mensen, elk met een eigen waarheid en perspectief, een stem.

EEN AVONDJE ARMOEDE

EEN UIT DE HAND GELOPEN FUNDRAISING EVENT

Een lokale zangvereniging wil haar steentje bijdragen aan armoedeverzachting, maar de geplande benefietavond loopt anders dan verwacht. Een terminaal zieke man probeert een financiële deal te sluiten met zijn arts. Een verwaarloosde asielkat vertelt haar verdrietige verhaal.

Een Avondje Armoede is een uitbundige theatercollage over armoede in Nederland anno 2018, op een onverwachte plek in de stad. Over goede bedoelingen, bureaucratie, opportunisme en hoe het is als je leven écht low budget is. Met teksten van A. H. J. Dautzenberg.

Volgende North Sea Round Town