Firma MES

2016 en 2018, Den Haag

Firma MES

2016 en 2018, Den Haag
bezoek de website

Firma MES

Firma MES maakt documentair theater over maatschappelijke onderwerpen, vanuit thuisstad Den Haag, met kritisch optimisme, een persoonlijke invalshoek, humor en actuele thema’s. Firma MES werkt samen met Het Nationale Theater.

B&D Funding verzorgde de fondsenwerving voor een tweetal projecten:

EEN AVONDJE ARMOEDE

Een Avondje Armoede was een uitbundige theatercollage over armoede in Nederland anno 2018. Over goede bedoelingen, bureaucratie, opportunisme en hoe het is als je leven écht low budget is. Met teksten van A. H. J. Dautzenberg.

De voorstellingen vonden plaats op een onverwachte plek in vier grote steden. Het was een geslaagde poging om door middel van theater het maatschappelijk probleem ‘armoede’ bespreekbaar te maken en te koppelen aan handelingsperspectieven voor de bezoeker.

IJS&VIS

IJS&VIS was een unieke locatietheater-ervaring, geïnspireerd op Romeo & Julia en de beide familiegeschiedenissen van de twee bekendste ondernemersfamilies van Den Haag. De van oorsprong Italiaanse familie achter ijssalon Florencia en de Scheveningse familie Simonis, van de bekende vishandels. Er werd een compleet gebouw bezet waar het publiek vrij doorheen kon lopen en haar eigen route bepaalde, als in een droomwereld. Een unieke ervaring waarin immersief theater, live muziek en dans samen een prachtige voorstelling vormden.

Volgende North Sea Round Town