Pauluskerk Rotterdam

2013 - heden, Rotterdam

Pauluskerk Rotterdam

2013 - heden, Rotterdam
bezoek de website

Pauluskerk Rotterdam

De Pauluskerk helpt ‘daar waar geen helper is’ en komt op voor iedereen die het zonder hulp niet redt.

De Pauluskerk helpt ‘daar waar geen helper is’ en komt op voor iedereen die het zonder hulp niet redt.

 

Alle activiteiten zijn erop gericht om de levenskracht te versterken van de mensen die een beroep op ons doen, zodat ze daarna weer op eigen kracht verder kunnen. De Pauluskerk gelooft, dat elk mens gewenst en gewild is, zonder voorwaarden vooraf. Iedereen hoort erbij. Daarom helpt de Pauluskerk mensen door hen een vis te geven, alsook een hengel én toegang tot de visvijver; omdat iedereen recht heeft op een menswaardig bestaan.

B&D Funding verzorgt sinds 2013 de fondsenwerving voor de Pauluskerk.

Alle activiteiten van de Pauluskerk steunen op drie pijlers:

 

1. Helpen waar geen helper is: vervullen van eerste basisbehoeften die leiden tot aansterking en herstel, hulp bieden bij het vinden van ‘vaste grond onder de voeten’.
• Open Huis, eethuis, nachtopvang, spreekuren (maatschappelijk, medisch, juridisch), inzet voor rechtvaardige wet- en regelgeving o.a. via Rotterdamse Daklozendag, sportactiviteiten, dagjes uit en extra aandacht rondom de feestdagen.

 

2. Versterken levenskracht: zoeken naar wegen voor een zinvolle dagbesteding, ontmoetingen stimuleren tussen kansarm & kansrijk, het stimuleren van persoonlijk contact, creativiteit, plezier en inspiratie.
• Zinvolle dagbesteding en bouwen aan waardigheid: fietsenwerkplaats, Lunchroom Paulus (werkplaats), kledingwinkel, taallessen, e-learning.
• Pauluskerk Kunst & Cultuur: o.a. werkvormen voor muziek, beeldende vormen, theater en schrijven.

 

3. Bouwen aan een (interreligieuze) geloofsgemeenschap: voor eenieder die zich aangetrokken voelt tot het werk en de diensten van de Pauluskerk.
• O.a. wekelijkse kerkdiensten, Kerkcafé, stiltecentrum.

Volgende Maritiem Museum Rotterdam