Maritiem Museum Rotterdam

2011 - heden, Rotterdam

Maritiem Museum Rotterdam

2011 - heden, Rotterdam
bezoek de website

Maritiem Museum Rotterdam

In het Maritiem Museum Rotterdam ontdekken bezoekers de invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ga mee op reis door ons maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers. Luister naar verhalen, bewonder topstukken uit onze vooraanstaande collectie of doe mee aan een van de vele activiteiten. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar je op historische schepen en kranen beleeft hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon.

 

B&D Funding verzorgde de fondsen- en sponsorwerving voor onder andere Dealen met Drugs, de Offshore Experience, Professor Plons, het Wetenschapsbeleid: Trade, Ideas and Maritime Industry.

OFFSHORE EXPERIENCE

De Offshore industrie is het hedendaagse Hollands Glorie, met state-of-the-art techniek, vele hoogwaardige banen en een wereldwijd vooraanstaande positie. Tegelijkertijd is het belang van de sector voor de Nederlandse economie enorm. Toch is dit zeer succesvolle cluster in Nederland onbekend en voor velen onzichtbaar. Om deze lacune in te vullen doet het museum momenteel, met veel draagvlak in het bedrijfsleven en de fondsenwereld, onderzoek naar de geschiedenis van deze sector en wordt er een collectie opgebouwd. Een en ander komt samen in een interactieve en hoog kwalitatieve Offshore Experience.

PROFESSOR PLONS

De trekpleister Professor Plons is de kinder-doe-tentoonstelling in het museum waar kinderen spelenderwijs kennis maken met de Rotterdamse Haven. Met hulp van vele fondsen is de kinder-doe-tentoonstelling gerealiseerd die de verhalen van Professor Plons tot leven wekt en jonge kinderen spelenderwijs kennis laat maken met het museum, de collectie en de maritieme wereld.

Volgende Firma MES