Jeugdfestival Boekids

2011 - heden, Den Haag

Jeugdfestival Boekids

2011 - heden, Den Haag
bezoek de website

Jeugdfestival Boekids

B&D Funding verzorgt sinds 2011 de fondsenwerving voor Boekids.

Boekids is het enige meerdaags literair festival voor de jeugd met een uitdagend programma. Door taal en literatuur als vertrekpunt te nemen, brengen we verhalen tot leven en bieden we steeds nieuwe generaties en groepen kinderen een inspirerende en leerzame belevenis.

Boekids Festival 

Begin zomer bouwt Boekids theater De Nieuwe Regentes om tot literair paradijs voor kinderen van alle leeftijden. Het programma omvat o.a. een theatervoorstelling (gebaseerd op een boek), de  prijsuitreiking van de landelijke dichtwedstrijd Kinderen en Poëzie van het Poëziepaleis en vele workshops. Buiten in de Weimarstraat komt een literair podium en een verhalen-zweefmolen.

Speciaal voor de 12+ doelgroep organiseert Boekids een apart avondprogramma met optredens van (inter)nationale auteurs en workshops geschikt voor de young adults.

 

Boekids University

Met Boekids University zetten we ons in om scholieren te vormen tot zelfbewuste en kritische denkers. In samenwerking met het onderwijs selecteren we actuele culturele en maatschappelijke collegeonderwerpen gebaseerd op fictie en non-fictie. Met in 2019 colleges van o.a. astronaut André Kuipers en emoji-expert Lilian Stolk.

 

Volgende Circusstad Festival