OPERA2DAY

2009 - heden, Den Haag

OPERA2DAY

2009 - heden, Den Haag
bezoek de website

OPERA2DAY

OPERA2DAY maakt opera- en muziektheatervoorstellingen, die door de combinatie van relevante verhalen, meeslepende muziek en een krachtige enscenering de toeschouwer een betekenisvolle ervaring geven. Voor OPERA2DAY gaan artistieke innovatie en het bereiken van een breed publiek hand in hand. Daarbij verbindt zij haar enthousiasme voor de traditie van opera aan een inbedding ervan in de huidige omgeving en tijd (‘2day’). Zo ontwikkelde OPERA2DAY in de loop der tijd een eigen signatuur die zich kenmerkt door een combinatie van kwaliteit, oorspronkelijkheid en toegankelijkheid.

B&D Funding verzorgt sinds 2009 de fondsenwerving voor OPERA2DAY. Enkele van de producties die zo mede tot stand kwamen zijn Agrippina, La Giuditta, Médée, Dr. Miracle’s last illusion, Hamlet en Opera Melancholica. Ook verzorgde B&D Funding succesvol de meerjaren aanvragen bij de gemeente Den Haag en het Fonds Podiumkunsten.

PROJECT UITGELICHT: OPERA MELANCHOLICA (2020)

OPERA2DAY dompelt je onder in de melancholie, samen met het New European Ensemble en Scapino Ballet Rotterdam. Het publiek wordt meegenomen naar het ‘anatomisch theater van de psyche’, waar de vele facetten van melancholie voelbaar worden gemaakt. Centraal staat de casus van Roderick Usher, een melancholicus ‘pur sang’. Hij is de hoofdpersoon in The Fall of the House of Usher, de fascinerende en ontroerende opera van Philip Glass die zijn Nederlandse première krijgt in deze voorstelling van OPERA2DAY.

**** Theaterkrant
**** NRC Handelsblad
*** De Volkskrant