OPERA2DAY

2009 - heden, Den Haag

OPERA2DAY

2009 - heden, Den Haag
bezoek de website

OPERA2DAY

Opera2Day is een podiumkunstgezelschap dat zich richt op de productie van opera en muziektheater vanuit Den Haag. Daarbij verbindt zij haar enthousiasme voor de traditie van opera aan een inbedding ervan in de huidige omgeving en tijd (‘2day’). Hiermee wil zij de harten van een breed publiek winnen voor het genre en de ontwikkeling van het operaleven in Den Haag en de metropoolregio bevorderen.

B&D Funding verzorgt sinds 2009 de fondsenwerving voor Opera2Day. In het verleden voor onder andere de opera’s Agrippina, La Giuditta, Médée, Mariken in de tuin der lusten, Dr. Miracle’s last illusion en Hamlet; allen oude verhalen, in een nieuw en eigentijds jasje.
Ook adviseert B&D Funding over de meerjaren aanvragen bij de gemeente Den Haag en verzorgde de meerjaren aanvraag bij het Fonds Podiumkunsten.

DANGEROUS LIAISONS

OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging presenteren een spiksplinternieuwe barokopera, met muziek van Antonio Vivaldi. De vurige en virtuoze operamuziek van de Venetiaanse componist is bezig aan een ware ‘comeback’. In deze voorstelling komen Vivaldi’s meest opwindende aria’s samen op een nieuw libretto. Er wordt een al even opwindend verhaal mee verteld, gebaseerd op de roemruchte briefroman Les Liaisons Dangereuses.

**** Theaterkrant
**** NRC Handelsblad
**** Telegraaf
**** De Volkskrant

HAMLET

In 2018 presenteerden OPERA2DAY en het New European Ensemble Hamlet, een ‘grand opéra’ van Ambroise Thomas en een psychologische thriller zonder weerga. De Franse componist baseerde zijn meesterwerk op Shakespeare’s beroemde toneelstuk en schreef met Hamlet een van de geliefdste opera’s van zijn tijd. In een nieuwe, compacte versie lieten we opera en film samensmelten, om diep te kunnen doordringen in de gedachtewereld van de hoofdpersoon.

***** Theaterkrant
**** NRC Handelsblad
**** TROUW
*** De Volkskrant