Firma MES

2016 - heden, Den Haag

Firma MES

2016 - heden, Den Haag
bezoek de website

Firma MES

De Haagse theatergroep Firma MES bestaat uit de artistieke kern Daan van Dijsseldonk, Roos Eijmers, Lindertje Mans (acteurs) en Thomas Schoots (regisseur). Het is onze missie om de alledaagse realiteit te bevragen. Hierbij benadert Firma MES de voorstellingsonderwerpen met kritisch optimisme. Ze staan garant voor prikkelend theater en verrassende evenementen, zowel in theaterzalen als op bijzondere andere plekken, voor een zo breed mogelijk publiek. Onder de noemer Firma MES EXTRA worden bijzondere evenementen gecreëerd die buiten de kaders van een theatervoorstelling vallen.

B&D Funding verzorgde de fondsenwerving voor twee bijzondere projecten:

EEN AVONDJE ARMOEDE

EEN UIT DE HAND GELOPEN FUNDRAISING EVENT

Een lokale zangvereniging wil haar steentje bijdragen aan armoedeverzachting, maar de geplande benefietavond loopt anders dan verwacht. Een terminaal zieke man probeert een financiële deal te sluiten met zijn arts. Een verwaarloosde asielkat vertelt haar verdrietige verhaal.

Een Avondje Armoede wass een uitbundige theatercollage over armoede in Nederland anno 2018, op een onverwachte plek in de stad. Over goede bedoelingen, bureaucratie, opportunisme en hoe het is als je leven écht low budget is. Met teksten van A. H. J. Dautzenberg.
Een geslaagde poging om door middel van theater het maatschappelijk probleem ‘armoede’ bespreekbaar te maken en te koppelen aan handelingsperspectieven voor de bezoeker.

IJS&VIS

Eén stad. Twee families.
Eén vete. Twee geliefden.
Eén gebouw. Oneindig veel mogelijkheden.

IJS&VIS was een unieke locatietheater-ervaring, geïnspireerd op Romeo & Julia en de beide familiegeschiedenissen van de twee bekendste ondernemersfamilies van Den Haag. De van oorsprong Italiaanse familie achter ijssalon Florencia en de Scheveningse familie Simonis, van de bekende vishandels. Er werd een compleet gebouw bezet waar het publiek vrij doorheen kon lopen en haar eigen route bepaalde, als in een droomwereld. Een unieke ervaring waarin theater, live muziek en dans samen werden gepresenteerd.

Volgende North Sea Round Town