Little Wotan

2018 - heden, Rotterdam

Little Wotan

2018 - heden, Rotterdam
bezoek de website

Little Wotan

Little Wotan is een Rotterdams ‘Stads-Laboratorium’. Onder leiding van Arlon Luijten worden samenwerkingsprojecten ontwikkelt die helpen bij het verbeelden en ontwikkelen van inzichten en vergezichten voor de stad.

Het werk van Little Wotan beweegt zich op het snijvlak van kunst, games, wetenschap en stedelijke transitie. Kunstenaars, experts, wetenschappers, verhalenvertellers, game-designers, codeerders, dwarsdenkers, bedrijven, instellingen en verschillende doelgroepen worden samengebracht om grote ideeën en oplossingen te verkennen en uit te proberen.

Aan Little Wotan biedt B&D Funding zakelijke ondersteuning en voert de fondsenwerving uit.

RING OF RESILIENCE (2017-2020)

Ring of Resilience is een initiatief van Little Wotan in coproductie met Operadagen Rotterdam. Het omvat een vierjarig stadsproject en -opera gebaseerd op Wagners’ Ring des Nibelungen. Om Wagners’ voorspelde zondvloed niet af te wachten, bouwen we met Rotterdammers een Ark die in 2020 te water gaat. Op en rondom deze Ark speelt de finale van de Stads-opera.

Centrale vraag van Ring of Resilience:
Wat kunnen we samen doen als, volgens de voorspellingen van een aantal klimatologen, over een aantal jaar de zeespiegel snel stijgt en Rotterdam overstroomt? Hoe worden we ‘resilient’ tegen zo’n natuurramp?